2008. november 20., csütörtök

Told el a piros biciklidet

Elmentünk Marekkal vasárnap New Yorkba, az állomásig biciklivel, utána meg vonatokkal. Írok majd arról is, hogy ott mit turistultunk, de epilogikusan kezdem. Mire hazaértünk, kilopták a biciklimet a tárolóból valami sutyerák amerikaik. Kívánom nekik, hogy a pokolban azt a videoklipet kelljen nézniük végtelenítve, amiből idéz a cím (ezt nektek nem linkelem be, jobbat érdemeltek).

Eléggé letört a dolog, de aztán gyorsan lett egy használt pótpéldány (van egy egyetemi bolhapiac-levlista, ami meglepően hatékony, összesen vagy öt biciklit ajánlottak fel egy nap alatt). Teljes sikerélmény, sikerült 20 dollárra lealkudni, és mégis egy működő bicikli, tán még jobb is volt újkorában, mint az előző. Azt azért el kell ismerni, hogy az újkora jó sok rozsdával ezelőtt volt.

Vettem új zárat is, ezúttal nem teszkógazdaságost, elmentem érte bicikliboltba jól. 40 dollárért akartak adni (felbonthatatlan, háromkilós acélrúd), de aztán ragaszkodtam hozzá, hogy legyen olcsóbb, mint a bicikli. Különben félnék használni, inkább vigyék a biciklit, mint hogy széjjelvágják ezt a drága cuccot.

Nincsenek megjegyzések: