2010. november 29., hétfő

Argh

Múlt héten éjjel fél háromkor megszólalt a lakásunkban is a tűzriasztó; Szityú felébresztett, hogy menjünk ki (én békésen átaludtam az eseményeket addig). Kivonultunk (na jó, maradhattunk az előtérben a földszinten), a ház aljában levő szabóság tűzjelzője indult be, konkrét tűz nem volt (de ugye ezt a tizennégy emeletes ház negyedik emeletén senki nem mondja meg). Visszavonultunk, alvás.

Ma elmenekültünk otthonról, mert nincs víz napközben. Bejöttünk az egyetemre, ahol épp elkészült a teám, beizzítottuk a számítógépeket, amikor is megszólalt a tűzriasztó, és kizavartak minket, mert tűzriadópróba van. Most a büfében ülünk, duplán menekültek.

Kérdés: nem lehet immunitást szerezni egy idő után tűzriadópróbák ellen? Mondjuk kapunk valami azonosítót, ami igazolja, hogy mi már annyi tűzriadóból menekültünk ki, hogy megbízhatóak vagyunk, hagyhatnak minket békén. Én még a koleszban is mindig lementem, pedig aztán hányan égtek benn rendszeresen.

2 megjegyzés:

minora írta...

Hát igen! Ilyen egy fegyelmezett ország, ahol ellenőrzik, a lakosok hallását, a futási képességeit, az állási-képességét, és a türelmét. Nálunk ezt fülorvos, edzőterem drága pénzért adja.
Holnapra légi-riadó várható, gázálarc is kell???

node írta...

Nálunk az új könyvtárban 3 és fél évvel ezelőtt volt egy tűzvédelmi oktatás: elmagyaráztak mindent, mit kell tenni tűzjelzés esetén, melyik gombot szabad, melyiket inkább nem szabad megnyomni, csak miután meggyőződtünk róla, hogy nem a szemeteskosár füstöl-e, amit kézi poroltóval is el lehet, ugye, oltani, és nem kell hozzá az egész 15 millió (!) forintos drága gázt kiengedni...Ha most lenne tűz, azt se tudnám, merre szaladjak?! Én bizony hiányolom a rendszeres tűzriadót. Ismétlés a tudás (vagy futás?) anyja. Nóri