2010. november 24., szerda

Edmontoni hírességek 2.

Írtam már korábban, hogy van egy házi Nobel-díjasa Edmontonnak (meg persze még hányat titkolnak, nyilván...), de nem Derek Walcott az egyetlen hírességünk. Itt született és járt egyetemre (ide szembe e!) Nathan Fillion.

Remélem, sokaknak mond ez a név valamit, de azért nézzük át az alapokat. A Szityú szerint a "modern sci-fi kultuszfilmje", a Firefly c. sorozat (és a sorozatot lezáró film, a Serenity) főszereplőjét, Malcolm Reynolds kapitányt alakítja, cowboycsizmában, bolygóról bolygóra. Jelenleg épp a zseniális krimisorozatban a címszereplő Castle-t, a körülrajongott írót játssza (pár nap alatt végig lehet érni rajta, csak mondom). Ezekből a filmekből látszik, hogy Nathan Filliontól eleve nem áll távol a macsószerep, mégis szimpatikusan önironikus és humoros marad.

Ami viszont kihagyhatatlan, az a Dr. Horrible's Sing-Along Blogjában játszott szerepe. Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother) gonosz tudósa és Felicia Day (The Guild) emberszerető, ártatlan kislánya mellett Fillion egyszerűen A Hős. Tudja, mit vár el a világ tőle (hiszen csak rá számíthat), és engedi, hogy dolga végeztével kedvükre ünnepeljék az emberek.



Az egész sorozat ingyenesen és legálisan elérhető a Youtube-on; hasonlóan Felicia Day Guild-projektjéhez, ez is internetre készült videó.

Nincsenek megjegyzések: