2010. november 30., kedd

Keresőszavak

Szerintem minden blogger egyik kedvenc szórakozása, hogy a blogjára érkező keresések keresőszavait böngészi. Én is már jó ideje tervezem, hogy írok egy bejegyzést a keresőszavainkról, és ezzel tovább torzítom az amúgy is torz képet.

Talán nem meglepő, hogy az elmúlt időszakban a legtöbben Guy Fawkes történetét keresték a blogon (még régen írtam róla Londonból) - ez a bejegyzés amúgy is népszerű a címe, "Figyelnek minket" miatt (két Guy Fawkes-kifejezés mögött a harmadik helyen áll). A szóeredet-magyarázatok/fordítások is népszerűek (Oxford-ökörgázló, csimborasszó stb.), továbbá a különféle helyek nevezetességei (Brighton, Párizs, London, New York szoktak előfordulni). Örömmel láttam, hogy volt olvasó, akinek konkrétan segíteni tudtam azzal, hogy megmondtam neki, a 12.00 a.m. éjfél, és nem dél.

Némileg viszont értetlenül állok egy-két keresés előtt. Ranglista következik, eredeti "helyes"írással; mivel úgy érzem, a blog nem ad kellő választ ezekre a kérdésekre, igyekszem ezt a mulasztást most pótolni.

4. "hogyan tünjünk el nyomtalanúl" - először is: ne hagyj magad mögött nyomokat! Az eltűnés maga viszont problematikus (századunkban még kevésbé elterjedt a teleportáló, ami "eltűnés" érzetét kelthetné) - jelenleg a legjobb módszer szerintem a minél gyorsabb helyváltoztató mozgás, akár segédeszközök igénybevételével is.

3. "narancssárga pontok az égen rendezett alakzatban" - nagyon jó meglátás, még erről sem írtam részletesebben, pedig legfőbb ideje. Ha narancssárga pontokat látsz az égen rendezett alakzatban, első lépésként ellenőrizd a következőket: I. eszméletednél vagy-e? Ha például leütöttek, könnyen hallucinálhatod a narancssárga pontokat, és akkor a további értelmezés a pszichológia (pl. pszichoanalitika?) felségterülete. II. Van-e fölötted rendezett alakzatban narancssárga pontokat tartalmazó mesterséges anyag, pl. fólia, plafon, ernyő stb.? Ha igen, akkor ezt a kérdést a belsőépítészet/dekorológia szakértői tudják a továbbiakban megválaszolni. III. Mozognak-e a pontok? Ha igen, meg tudod-e zavarni a rendjüket egy légycsapóval? Ha igen, akkor feltehetőleg az új szériájú szentjánosbogarakat látod, ezúttal narancssárgában. IV. Ha ez se volt jó megoldás, akkor ufókat látsz, akik perceken belül el fognak rabolni, felboncolni, összerakni máshogy, és hiába meséled a történeted egy életen át, senki nem fog hinni neked. Nekem elhiheted...

2. "guu gáá jelentése" - Ez fogas kérdés, mert a kérdező nem határozta meg pontosan, milyen kontextusban szeretné értelmezni a fenti kifejezést. Ha ugyanis egy liba jelenti ki, hogy "guu gáá", akkor feltehetőleg enni kér. Amennyiben mégsem, akkor azt jelzi, hogy hamarosan enni kér majd (az igeidőket elég pontatlanul jelzi a libanyelv). Ha viszont az a tükörtojásos morgó szőnyeg mondja, akivel múltkor küzdött Kirk kapitány (sikeresen, mondanom se kell), akkor baj van. A tükörtojásos morgó szőnyeg ugyanis nem beszél, és ha mégis azt mondja, hogy "guu gáá", akkor téged valaki csúnyán átvert. Meg kell nézni, milyen szőnyegekkel áll az ember szóba.

1. "a világ leg nagyobb szusz mariaja" - Szerény véleményem szerint (de el kell ismernem, pusztán intuícióra támaszkodom ebben a kérdésben, mert nem találtam megfelelő szakirodalmat róla) egy megfelelően nagy térfogatú maria ("Mária"?) nagyobb szuszt képes produkálni, mint egy átlagos maria. De azt nem tudom jelenleg megerősíteni, hogy a világ lábának (leg) hol és milyen körülmények között létezik (de vajon létezik-e?) szusz mariaja, és vajon nagyobb-e. Elnézését kérem a kedves olvasóknak, hogy ennél pontosabb válasszal nem szolgálhatok.

Összefoglalva tehát, a statisztika alapján az átlagolvasónk történelmi ismeretekre fogékony, paranoid, a világ felépítése és idegen fajok kommunikációja iránt érdeklődő dyslexiás. Wlecmoe, frdiens!

1 megjegyzés:

Unknown írta...

"höntyölög" ez nem jó?